Kontroll för identitetsstöld

Funktionen Kontroll för identitetsstöld är endast tillgänglig för användare med en Premium-prenumerationsplan.

Ditt telefonnummer är ditt ID i bankappar, nätbutiker, sociala medier och andra tjänster. Om någon får tag i data som kopplas till ditt telefonnummer kan de enkelt utge sig för att vara dig – och till exempel få tillgång till dina bankkonton eller ta ut ett lån i ditt namn.

Funktionen Kontroll för identitetsstöld kontrollerar ditt telefonnummer mot databaser med läckor. Efter att ha kört kontrollen visar vi alla webbplatser som har läckt kontodata som är kopplade till det här telefonnumret. Vi visar också de olika kategorierna av data som läckt ut och ger råd om vad du kan göra åt läckorna. Förutom ditt eget telefonnummer kan du även kontrollera telefonnummer för dina familjemedlemmar. Alla telefonnummer som du lägger till kontrolleras regelbundet automatiskt. Om nya läckor upptäcks får du ett meddelande på din enhet.

Innan appen kontrollerar telefonnummer för läckta data, kodas de två gånger med en hashfunktion. Det innebär att telefonnumren du skickar aldrig lämnar din enhet.

I det här avsnittet

Kontrollera dina telefonlänkade konton